De imagoverandering van Lille

Op vakantie in Lille is een geweldige ervaring. De stad heeft meer te bieden dan meeste mensen aannemen. Dat Lille een stad is die voornamelijk oud en saai is, is totale onzin. Als dat imago in uw hoofd zit dan moet u dit bijstellen. Want deze stad heeft enorm veel te bieden. Het is de perfecte combinatie tussen een studentenstad en een zakencentrum.

 

Zakencentrum

Lille was lange tijd het handelscentrum van Noord-Frankrijk. Er kwamen maandelijks duizenden zakenmensen vergaderen en er werden vele deals gesloten. Voor mensen die een verdere vlucht hadden en van buiten Europa moest komen was het voordelig om iets langer te blijven. Maar er was eigenlijk vrij weinig te doen. Dat veranderde toen er werden nieuwe attracties neergezet en de monumenten zoals de Citadel van Rijsel werd een trekpleister voor toeristen. Daarnaast was Lille niet super gezellig totdat de Euralille werd opgericht. Toen kwamen de boetiek winkeltjes zoals we ze vandaag de dag kennen. Unieke kleding die voor de meeste mensen betaalbaar, maar wel onderscheidend van de “main-stream”.

 

Studentenstad

Voor studenten is het uitgaansleven in Lille echt top. Het is leuk om elke avond in uit te gaan, wat ook niet raar is aangezien ruim 30% van de bevolking op de universiteit studeert in Lille.

 

Kunst

De toeristen komen voornamelijk op het kunstmuseum af en de brocante markt. Het is van alle soorten kunst voorzien van simpele kunst tot kunst waar jaren over gedaan is. De brocante markt vindt plaats op 5 en 6 september. Duizenden toeristen komen hier op af.

Wilt u meer weten over Lille in Frankrijk en zou u krijg alle bezienswaardigheden. Ook kunt u al uw vragen stellen. Kijk voor meer informatie op www.lillefrankrijk.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *