Goedkoop bellen naar Marokko

 Nederland en Marokko hebben in de loop der jaren een belangrijke band met elkaar opgebouwd. Er zijn veel mensen vanuit Marokko naar Nederland gekomen om zich hier te vestigen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 370.000 bewoners met een Marokkaanse achtergrond. Vaak gaat het maar slechts om een gezin die overkomt, waarnaar ze andere familieleden moeten achterlaten. Deze familieleden worden vaak een paar weken bezocht in de zomervakantie. Om vaker contact met hen te hebben wordt er veelal gebeld, omdat er in Marokko nauwelijks wordt gedaan aan social media. De belkosten kunnen soms behoorlijk oplopen indien er een lang telefoongesprek wordt gevoerd. Gelukkig kun je tegenwoordig ook voordelig bellen naar Marokko, maar hoe doe je dat?

Bellen met een 0900-nummer

Een manier om goedkoper te bellen naar Marokko is via een 0900-nummer. Dit zijn betaalde servicenummers die worden aangeboden door verschillende providers. Met 0900-nummers heb je, net als bij vaste of mobiele telefonie, maken met een vast starttarief. Echter is dit wel goedkoper dan wanneer je gewoon met je eigen nummer belt. Er zijn verschillende providers die een voordelig tarief aanbieden om naar Marokko te bellen, waaronder:

  • Belkampioen
  • Easybellen
  • Belkoning
  • Albacom etc.

Vaak is het starttarief tussen de verschillende providers slechts enkele centen, maar wanneer je een landurig telefoongesprek voert, kunnen de kosten aardig oplopen. Indien je dus gebruik wilt maken van een 0900-nummer, is het verstandig om vooraf te kijken welke providers het voordeligste tarief aanbiedt.

Kies de voor de juiste provider

Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, kun je het beste enkele telefoonproviders met elkaar gaan vergelijken voordat je een keuze maakt. Elke provider heeft namelijk zijn eigen tarieven voor zowel de vaste telefoon als voor de mobiele telefoon. Daarnaast is het starttarief voor iedere provider ook anders. Enkele providers zijn:

  • Lebara
  • Lyca Mobile
  • Simyo
  • Ortel etc.

Bekijk dus eerst goed welke provider het voordeligst is, voordat je een beslissing neemt. Het kiezen van de juiste provider kan je namelijk geld besparen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *