Marokko Vakantie

De 3 leukste steden van Marokko

Deel artikel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar Marokko op vakantie te gaan. Er zijn vele redenen te bedenken waarom jij naar Marokko moet! In deze blog geef ik informatie over de drie mooiste, leukste en bijzonderste steden.

Fez

Misschien weet je al waar Fez bekend om staat, maar voor diegene die het nog niet weet; Fez staat bekend om de authentieke ijzersmeden, leerlooiers en pottenbakkers. De geuren van kruiden, olijven, muntthee en gezellige markten met van alles en nog wat. Culturele tapijten tot verse groente en fruit. In iets meer dan 3 uur vliegen sta je in een compleet andere cultuur.

Indrukwekkend om te bezoeken:
– Madrassa Bou Inania
– Markten
– Ville Nouvelle

Fez is niet extreem groot, maar bezienswaardigheden meer dan de meesten denken. Het is mogelijk om in 2 dagen Fez te ontdekken. Vermijd de hoogzomer- en de wintermaanden, want de temperaturen kunnen aardig oplopen. In de winter valt er een grote hoeveelheid regen. Het advies is dan ook om je bezoek in het voor- of najaar te plannen.

De blauwe stad; Chefchaouen

Chefchaouen, ook wel “De blauwe stad” genoemd is zeker aan te raden om te bezoeken in de vakantieperiode dat je in Marokko bent. Tijdens je rondreis mag je deze bijzondere stad zeker niet overslaan! Waarom de stad blauw is? Dat heeft te maken met de vluchtelingen van Joodse afkomst die vanuit Granada naar Marokko kwamen. Blauw is de symbolische kleur van het jodendom.

Tips tijdens jouw verblijf:
– Geniet van de rust
– Ga winkelen in de blauwe medina
– Bezoek de prachtige hotels
– Ga naar de Akchour waterval

Genoeg redenen om deze mooie en bijzondere stad te bezoeken. Naast de mooie bezienswaardigheden in Chefchaouen zijn er veel mooie en verschillende wandelroutes. De stad wordt namelijk omringd door het groene Rifgebergte.

Koningsstad Marrakech

Een populaire stad die vaak bezocht wordt tijdens een weekendje weg of een stedentrip. Verrassend en uniek zijn de juiste woorden waarmee je de stad kan omschrijven. De bekende stad van de vele kleuren met veel verschillende dakterrassen. Ga eten op een gezellig dakterras en geniet daarna van een romantische zonsondergang op het Djemaa el Fna plein.

De 3 leukste bezienswaardigheden:
– Bahia Paleis
– Jardin Majorelle
– Souks

Zorg er altijd voor tijdens jouw verblijft in Marokko dat je niet alleen bent. Ga als toerist altijd met 2 of meer personen op stap. Marokko staat bekend om de criminaliteit. Vermijd afgelegen straten en wijken. In de afgelopen jaren zijn er meerdere toeristen slachtoffer geworden van overvallen, diefstallen en inbraken. Wil je graag een stedentrip of vakantie boeken naar Marokko? Ga dan eens langs bij jouw reisbureau in de buurt en informeer naar de verschillende mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws